Titt i trave

Att virket som avverkas hamnar i rätt sortiment är av största vikt. Virket kan apteras och sorteras fel. Vi hjälper er att ta reda på hur mycket som hamnat i fel sortiment, både i skogen och vid industrin. Man kan titta på hur stor andel timmer som finns i massaveden men man kan även titta på andra sortimentsvandringar som andel massaved i bränsleveden.

 
VEM VÄNDER SIG TJÄNSTEN TILL?
Tjänsten vänder sig till skogsföretag eller enskilda entreprenörer som vill få kontroll på eventuell sortimentsvandring.

UPPLÄGG
Ni gör en beställning till oss gällande kontroll av ett avverkningslag eller en virkesorder. Därefter kontrolleras lasset vid en industri när det anländer och vi redovisar resultaten till er. Finns det mycket felsorterat virke i leveransen, kan vi spara virket för att ni ska få möjlighet att titta närmare på det. Vi kan också komma ut till en pågående avverkning och gå igenom ett skotarlass. Med ett sådant upplägg kan avverkningslaget vara med från början.

VAD VINNER NI?
Vår erfarenhet är att andelen felsorterade kvantiteter minskar när vi har återkommande kontroller och det är också en grund för fortsatta utbildningsinsatser av avverkningslagen.

VI HOPPAS ATT VI VÄCKT ERT INTRESSE!
Har ni frågor eller behöver ytterligare upplysningar om denna eller andra produkter maila oss så kommer vi att kontakta Er.

Kontakta oss!

Här hittar du alla våra kontaktuppgifter

Väx hos oss

Välkommen till vår utbildningssajt. Här kan du läsa mer om vad vi kan erbjuda samt anmäla dig till våra utbildningar.